Рубльов напомни за себе си, след като надви Циципас и дебютира мечтано в Торино!

от в 23:39 на 15.11.2021
Мирела Николова

Андрей Рубльов се намираше в слаб период през последните месеци, като бе далеч от най-добрата си форма и от US Open насам инкасираше едно след друго поражения в ранните етапи на надпреварите. Днес обаче руснакът демонстрира стабилна игра и заслужено надделя над световния №4 Стефанос Циципас в първия им двубой в груповата фаза на Финалите на АТР в Торино в последователни сетове - 6:4 6:4.

Още от откриващите минути на срещата си пролича, че гъркът не е в оптималната си форма, тъй като допускаше множество непредизвикани грешки, които станаха причина и за първите брейкболи в мача, на които станахме свидетели още в дебютното му подаване. Въпреки това четвъртият в света не позволи да изостане и успя да открие сметката си, ала пробивът не закъсня. Циципас продължи да изпитва затруднения от сервис линията, а мощният форхенд на руснака често предизвикваше неточности от ракетата на бившия шампион и съвсем скоро първият брейк бе факт, с който Рубльов поведе с 4:2. Той бе безупречен на собствен начален удар и преминаваше скоростно през сервис геймовете си, не оставяйки шансове на опонента си да търси обрат, и така прибави откриващата част на своята сметка.

Вторият сет се разви по познатия сценарий, тъй като Циципас изпитваше все повече затруднения на второ подаване, което позволяваше на световния №5 да навлиза агресивно в разиграванията и да налага своя стил на игра. Тази тактика отново се оказа успешна за руския представител, който отново реализира пробив в петия гейм и така пое изцяло контрола върху събитията на корта. Впоследствие Стефанос стабилизира представянето си, но вече бе твърде късно, защото просто не съществуваше сила, която да спре устремения към победата Рубльов.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов напомни за себе си, след като надви Циципас и дебютира мечтано в Торино! Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals | андрей рубльов | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook