Рубльов не срещна затруднения срещу Лопес и продължава към 1/8-финалите

от в 08:02 на 13.02.2021
Диана Андреева

Андрей Рубльов записа нова рутинна победа на кортовете в Мелбърн, след като не остави никакви шансове на световния номер 63 Фелисиано Лопес. За малко над 90 минути прекарани на корта, руснакът успя да се наложи в последователни сетове - 7:5 6:2 6:3.

По трибуните на надпреварата в момента няма публика, защото през вчерашния ден бе обявен временен локдаун за щата Виктория, който забранява подобно струпване на хора. Липсата на фенове не оказа никакво влияние върху играта на младия руснак - той безпроблемно се класира за втората седмица на AO, без да има загубен нито един сет в трите си мача до сега.

Макар и да не сервираше по най-добрия начин, Рубльов лесно печелеше подаванията си. Възползвайки се от несигурните отигравания на своя опонент, руснакът се стараеше да задържа топката в игра възможно най-дълго, а това се оказа и правилната стратегия. 

Лопес от своя страна многократно излезе на мрежата, където бе  доста успешен, но слаба успеваемост на ретур, както и нисък процент вкаран първи сервис му костваха отпадане в третия кръг на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов не срещна затруднения срещу Лопес и продължава към 1/8-финалите Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook