Рубльов: Невероятно е, когато играч като Федерер ти направи комплимент

от в 06:15 на 23.10.2020
Калоян Пламенов

Андрей Рубльов е едно от най-актуалните имена през настоящия сезон, след като вече спечели общо четири титли през кампанията, макар че имаше голяма пауза от пет месеца заради прекъсването на тура, заради COVID-19 пандемията.

Той говори пред "Спорт-Експрес" за очакванията си и как се чувства след най-силната година в своята кариера до момента. Само преди броени дни младият руснак спечели и турнира в Санкт Петербург.

"Определено тази седмица имаше много интервюта и снимки...Беше интензивно", коментира той.

"Чувствам се добре физически честно казано. В крайна сметка имахме пауза от цели пет месеца в които изобщо не играехме, така че се радвам, че имам възможността отново да почувствам емоциите от завръщането на корта и победите".

"Преди началото на сезона нямах никакви очаквания - нито положителни, нито отрицателни. Да, кампанията се развива наистина чудесно за мен, но бях зает с това да мисля върху какви компоненти от играта си да работя, за да се подобря като тенисист".

"Мисля, че успях да порасна и да узрея през тази година и това ми помогна за по-добрите резултати. През 2017 година имах също много добри моменти и стигнах до топ 30, като тогава от много младите играчи само аз и Саша Зверев бяхме там. Имах обаче проблеми с травми, както и стрес извън корта, и в крайна сметка изживях и тежки периоди".

"Невероятно е, че човек като Роджър Федерер ме похвали след турнира в Синсинати през 2019 година. Когато такъв страхотен играч като него ти направи комплимент, това е просто чудесно. Но тогава не бях на такава висота и доста от моите връстници се справяха по-добре". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов: Невероятно е, когато играч като Федерер ти направи комплимент Калоян Пламенов
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook