Рубльов продължава напред на AO 2021 след отказване на Рууд

от в 07:27 на 15.02.2021
Валери Андреев

Андрей Рубльов не допусна изненади срещу Каспъ Рууд и продължава напред към четвъртфиналите, след като норвежецът се отказа - 6:2 7:6(3). Toва ще бъде и дебют за руснака сред осемте най-добри, като до момента той никога не бе достигал до тази фаза в Австралия.

През първия сет Рубльов рано взе аванс в геймовете и показваше отличен ритъм в играта си, а това бе напълно достатъчно, за да може да поеме контрол над играта. Така постепенно Рубльов осъществяваше натиск над опонента си и с лекота взе откриващата част.

В хода на втората част, Рууд успя да заиграе доста по-добре, а това му позволи да достигне до аванс от 5:3, ала последва сериозен спад в действията му и се стигна до тайбрек,  в който Андрей беше повече от убедителен, а серия от два уинъра и три аса му дадоха ранна преднина, която му позволи да затвори и този сет.

С успеха си днес, Рубльов си гарантира мач със сънародника си Данил Медведев, а със сигурност, с оглед формата на двамата, това ще бъде един изключително интересен и драматичен двубой между двамата шампиони от ATP Cup.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов продължава напред на AO 2021 след отказване на Рууд Валери Андреев
Теми:  
андрей рубльов | каспер рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook