Рубльов се измъкна срещу световния номер 171 и Русия е на победа от полуфиналите!

от в 19:04 на 02.12.2021
Калоян Соколов

Отобрът на Русия излезе в ролята на тотален фаворит за сблъсъка си срещу Швеция от четвъртфиналите на Купа "Дейвис". Скандинавците обаче показа, че изобщо не са за подценяване и бяха на път да вземат преднина след първия сблъсък. Това се случи с помощта на невероятните изяви от страна на Елиас Имер, който изигра невероятен двубой, оставайки на крачка от това да сломи съпротивата на световния номер пет Андрей Рубльов, само че шампионът от Ротердам показа по-голямата си класа в края и триумфира с 6:2 5:7 7:6(3). По този начин руснаците ще се надяват на победа за техния лидер Даниил Медведев, която би класирала страната във фазата на финалната четворка.

Срщата стартира напълно според очакванията, като Рубльов отрази ранен шанс за пробив пред съперника си и оттам насетне наложи добре познатото си високо темпо на игра, за да затвори първата част в своя полза чрез серия от пет поредни гейма. Надмощието за руснака продължи и във втората част, където той отново взе ранен брейк аванс и скоро резултатът стана 5:3 в полза на фаворита.

Тогава Имер видя, че повече няма каков да губи, а това му помогна да покаже далеч по-смел тенис, който го доведе до множество завършващи удари и изведнъж геймовете бяха изравнени. Това видимо поизнерви втората ракета на Русия, тъй като видяхме изключително прибързани действия от негова страна и закономерно скоро имахме паритет в отделните сетове.

Третата част предложи изключително равностойно битка, в която Рубльов наглед имаше преимущество, ала шведът излизаше от трудните ситуации с невероятни комбинации в атакуващ план и всичко трябваше да се реши в тайбрек. Там петият в света набързо натрупа преднина от два мини пробива и впоследствие затвори безпроблемно срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов се измъкна срещу световния номер 171 и Русия е на победа от полуфиналите! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | елиас имер | купа дейвис | Обзори | русия | швеция

Коментари





Следвайте ни в Facebook