Рубльов се справи с Хачанов, ново поражение на сметката на Монфис

от в 16:49 на 15.06.2021
Диана Андреева

 Гаел Монфис допусна ново двусетово поражение и напусна турнира в Хале още в откриващия си мач. Французинът отстъпи на младока от Южна Африка Лойд Харис. След малко повече от един час на корта световният номер 16 загуби в два сета - 6:4 6:4. Една от най-големите победи в кариерата на Харис дойде доста категорично - той беше безпогрешен във всеки един аспект от играта си и заслужено си осигури сблъсък с квалификанта Лукаш Ласко. 

Андрей Рубльов започна годината като един от най-обещаващите тенисисти, ала по време на клей сезона руснакът сякаш изгуби своя ритъм и навлезе в една неприятна серия. Днес обаче Рубльов изигра един страхотен мач и заслужено се справи със своя сънародник Карен Хачанов в последователни сетове - 6:3 7:7(5). Независимо от днешния си успех, балансът на Андрей срещу световния номер 27 продължава да не бъде в негова полза, но днешната му победа беше първата от над пет години насам срещу този му опонент.

Рубльов се нуждаеше от малко под 90 минути, за да може след серия от страхотни сервиси и мощни отигрвания на форхенд, да се поздрави с първи успех от сезона на трева през 2021. Следващото препятствие по пътя на световния номер седем е Джордан Томпсън, който по-рано се справи с участващия с уайлдкард Даниел Алтмайер.

 


Тенис форум / дискусия / коментари на живо

Оцени тази статия:
Рубльов се справи с Хачанов, ново поражение на сметката на Монфис Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | гаел монфис | карен хачанов | лойд харис | тенис турнир в хале

Коментари

Следвайте ни в Facebook