Рубльов след поредния загубен 1/4-финал: Очевидно не заслужавам да съм по-напред от №8

от в 16:09 на 07.09.2023
Калоян Соколов

Проклятието за Андрей Рубльов в 1/4-финалите на турнирите от Големия шлем продължава. Вчера шампионът от Монте Карло загуби за девети пореден път в тази фаза на "мейджър" състезание и продължава никога да не е достигал до финалната четворка на нито един от четирите най-значими турнира в тениса.

Рубльов се бори здраво в двубоя си срещу Даниил Медведев, но третият поставен имаше отговор за всички агресивни отигравания на своя опонент и го надигра в три оспорвани сета. Впоследствие световният номер 8 беше запитан дали според него скъсява разликата между него и лидерите в световния тенис по отношения на играта, а отговорът му е повече от любопитен:

"Не мисля, че е така. В момента съм номер осем в света, като достигнах до финалната осмица на три от четирите надпревари от Шлема през този сезон, но не я преминах нито неведнъж. Резултатите ми показват, че очевидно не заслужавам да бъда по-напред в класацията и този ранкинг ми приляга. Днес за пореденът имах много шансове, но Даниил беше по-добър във важните моменти, докато при мен нещата бяха точно наобратно. Тези неща са решителни на най-високото ниво и трябва да се подобря, ако искам да се изкача нагоре в подреждането. Ще видим какво ще се случи във финалната част от годината" - заключи втората ракета на Русия.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов след поредния загубен 1/4-финал: Очевидно не заслужавам да съм по-напред от №8 Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | андрей рубльов | интервюта | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook