Рубльов след загубата: Рууд беше твърде добър; благодарен съм за седмицата, която имах

от в 04:50 на 20.11.2022
Мартин Петков

Андрей Рубльов за поредна година в АТР Тура демонстрира сериозно постоянство в изявите си, което го изведе до титлите в Марсилия, Дубай, Белград и Хихон, за да си резервира място на Финалния Мастърс, който събира осемте най-добри състезатели за сезона. Руснакът участва за трето поредно издание на турнира, но след като при предишните си две такива отпадна в групите, то при тазгодишното жребият го събра в един поток с бившите шампиони Новак Джокович, Даниил Медведев и Стефанос Циципас и още преди старта на надпреварата московчанинът се пошегува, че няма никаква идея какво прави в подобна група.

С представянето си световният номер 7 обаче доказа, че независимо негативния рекорд в съперничествата си с гореспоменатите играчи, то той е способен да им бъде равностоен във всяко едно отношение и се поздрави с победи над гърка и по-високиранкирания си сънародник, за да дебютира във фазата на полуфиналите в Торино. Там късно снощи Рубльов трябваше да срещне Каспър Рууд, който обратно на всички очаквания се превърна в сензацията на турнира и спечели Зелената група, а впоследствие сломи съпротивата и на московчанина след само 69 минути на корта. С това беше сложен край на сезона за руснака, който обаче непосредствено след сблъсъка по време на пресконференцията си не пропусна да отбележи положителните неща от участието си на АТР финалите:

"Разбира се, че има множество позитиви, които трябва да бъдат извлечени. Благодарен съм за седмицата, бях тук, достигнах полуфинал, ние все пак сме осемте най-добри играчи. Всички тенисисти мечтаят да играят тук и аз бях част от това. Останалите състезатели в Тура, те не са тук, така че очевидно е по-добре да сте част от АТР финалите и да губите всеки мач, отколкото изобщо да не участвате. Играх за първи път полуфинал в турнира, щастлив съм.

Надявам се, че ще мога да си взема добър урок от този мач. Сега имам достатъчно време да се подобрявам, така че ще видим как ще бъда в Австралия. Вълнувам се много за следващия сезон. Мотивиран съм, особено сега, завършвайки тази седмица по такъв начин, спечелих мачове, които преди нямаше да мога.

Започнах двубоя сравнително добре и тогава, не знам, Каспър просото беше твърде добър. Той играеше много добре, солидно. От само начало той поддържаше много високо равнище в представянето си, това е. Когато загубих гейма си, започнах да избързвам леко. Опитвах да играя агресивно и да го притискам, но за сметка на това грешах все повече и повече. Трудно е да направиш нещо и да се противопоставиш, когато той има близо 80 процента от серивисите му на първо подаване са със скорост 215км/ч.

В края на срещата, когато всичко навярно вече беше предрешено, аз се успокоих и продължих да играя агресивно, но без да прибързвам в действията си, при което играта ми се подобри. Беше твърде късно обаче и той беше все такъв добър, нямам какво да кажа повече." - завърши Андрей Рубльов в коментара си за страхотната си седмица на Nitto ATP Finals, при която достигна дебютния си полуфинал в надпреварата.

Източник: ATP


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов след загубата: Рууд беше твърде добър; благодарен съм за седмицата, която имах Мартин Петков
Теми:  
atp | nitto atp finals | андрей рубльов | интервю | каспър рууд | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook