Рубльов сломи съпротивата на Чорич и се поздрави с четвърти трофей за сезона!

от в 17:54 на 18.10.2020
Калоян Соколов

Невероятните изяви на Андрей Рубльов нямат край през сезон 2020 и руснакът се поздрави с четвърта титла за годината! Световният номер 10 сломи съпротивата на Борна Чорич в един изключително оспорван и динамичен двубой на финала в Санк Петербург, в който руснакът триумфира със 7:6(5) 6:4 и направи сериозна крачка към класиране за финалния Мастърс в Лондон.

Срещата стартира при крайно изравнени начала и никой от двамата играчи не отстъпваше нито сантиметър от основната линия. Разиграванията бяха с висок интензитет, а завършващите удари имаха явен превес спрямо непредизвиканите грешки. Единствената възможност за пробив в хода на сета се откри пред Рубльов, само че той я пропиля и се стигна до тайбрек, където хърватинът си изгради солиден аванс от 5:2. Местният играч обаче не бе казал последната си дума и стигна до успеха в частта, след като спечели последните пет точки в нея.

Руснакът заигра на още по-високо ниво във втория сет, като редовно застрашаваше подаванията на Чорич, което вкарваш допълнително напрежение у балканеца и той се пропука в петия гейм. Поставеният под номер 3 не показваше никакви признаци на нервност и методично се приближаваше към триумфа в надпреварата. Хърватинът все пак не се бе предал и не позволи на съперника си да се откъсне решително в резултата, ала Рубльов получи възможност да сервира за титлата при 5:4 и не срещна никакви колебания, за да подпечата своя успех и да зарадва феновете в залата!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов сломи съпротивата на Чорич и се поздрави с четвърти трофей за сезона! Калоян Соколов
Теми:  
андрей рубльов | борна чорич | санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook