Рубльов сложи край на приказката на световния №100 и е първият 1/2-финалист в Монте Карло!

от в 13:23 на 14.04.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов определено обича надпреварата в Монте Карло, тъй като точно там е постигнал единствената си досега победа над своя идол Рафаел Надал, който е 11-кратен шампион в турнира. Toва се случи през 2021-ва, когато руснакът се класира своя дебютен финал в сериите "Мастърс", но отстъпи на Стефанос Циципас.

Сега пък световният номер шест е на само един мач от това отново да достигне до сблъсъка за трофея, тъй като днес спря похода на квалификанта Ян-Ленард Щруф, срещу когото беше губил 2 от предишните си 3 сблъсъка на червени кортове - 6:1 7:6(5). По този начин Рубльов зае първото свободно място във финалната четворка на състезанието и очаква утре да срещне един измежду Тейлър Фриц и вече споменатия Циципас.

Двубоят започна неочаквано, тъй като световният номер 100 потегли с мигновен пробив, но оттам насетне фаворитът напълно контролираше случващото се на корта, което се дължеше на невероятните му ретури. Петият поставен връщаше със завидна дълбочина мощните сервиси на своя опонент и това му даваше възможност да контролира разиграванията, в които сипеше редица мълниеносни форхенд уинъри и в крайна сметка не даде нито гейм повече на германеца.

Квалификантът балансираше по ръба в началото на втората част и трябваше да отразява цели шест брейкбола в дебютните си три подавания. В крайна сметка логичното се случи и по-високоранкираният играч проби за аванс от 4:3, но впоследствие допусна светкавичен рибрейк и така се стигна до тайбрек.

Там руснакът пръв поведе с мини пробив, само че Щруф веднага го върна и разполагаше с началния удар, за да изравни при 6:6, ала се пропука във възможно най-неподходящия момент и победата беше извоювана от бившия финалист в турнира.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов сложи край на приказката на световния №100 и е първият 1/2-финалист в Монте Карло! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook