Рубльов: Случилото се в Дубай ми повлия; чувствах се като парализиран на последните турнири

от в 11:22 на 09.04.2024
Калоян Соколов

Настоящият сезон стартира отлично за Андрей Рубльов, който завоюва трофея в Хонг Конг, а впоследствие достигна и до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Всичко обаче се обърна към негативно за световния номер 6 в началото на изминалия месец, когато беше дисквалифицаранна 1/2-финалите в Дубай, след като загуби контрол над емоциите си за пореден път и се разкрещя в лицето на един от лайнсмените. Преди следващия гейм, друг лайнсмен докладва на главния съдия, че Рубльов е използвал обиден език спрямо неговия колега, което руснакът отрече, но решението вече беше взето и се стигна до служебно отстраняване на миналогодишния шампион от Мастърса в Монте Карло.

Изглежда тази ситуация имаше много негативно влияние върху психологическото състояние на световния номер 6, който спечели общо един мач на турнирите в Индиън Уелс и Маями, а самият Рубльов признава как случилото се Дубай е имало сериозен афект върху представянето му в последните седмици:

"Във Индиън Уелс бях толкова концентриран да контролирам всяко едно свое движение, че нямах енергия за абсолютно нищо друго. Обикновено се захранвам от емоциите си, защото това е част от мен, а сега се чувствах напълно празен и нямах никаква сила в себе си. Това доведе до абсолютно експлоадиране в Маями. Вече не можех да се сдържам, защото усещах как не мога да помръдна - все едно бях парализиран. За съжаление, позволих на събитията от Дубай да заемат твърде голямо място в главата ми и това доведе до серия от лоши резултати, но сега съм на един от любимите си турнири и се надявам хубавите мисли да изместят негативните, за да се опитам да имам още една незабравима седмица в Монте Карло" - споделя действащият носител на трофея.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов: Случилото се в Дубай ми повлия; чувствах се като парализиран на последните турнири Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook