Рубльов за критиките, себеуважението и влиянието на славата

от в 13:40 на 25.11.2020
Диана Андреева

Руският тенисист Андрей Рубльов говори за отношението си към критиките, а също така отговори на въпроса дали се страхува от славата. Ето какво каза той:

"В момента не ме е страх от славата, измина епохата, когато това можеше да се случи. Като цяло ми е трудно да се оценявам, това трябва да се прави от семейството и приятелите ми, независимо дали се променя или не. Имам различни ценности и цели, ако изведнъж осъзная нещо и главата ми не може да мисли за нищо - ще се оттегля. 
Сега има много желание, така че работя усилено. Особено ако резултатите не са много добри, не се настройвам, че няма да съм на същото ниво отново. И понякога, когато играете добре, страхът изчезва. Разбира се това може да доведе до подценяване на противника, но се старая да избягвам подобни действия.

Изглежда, че слушам критика, но не е така. Каквото и да ми казват, няма да имам отрицателна реакция. За мен е важно мнението на хората. Искам те да си изразяват мислите. Ако е неконструктивна критика - продължавам напред. 

Като цяло се вслушвам в думите на екипа ми и близките ми хора, те са важни за мен. Ако имам какво да подобря в себе си и критиките им са смислени, ще се постарая да го оправя. Самият аз изисквам максимума от себе си, но и много се уважавам - защитавамсе ако е нужно, не допускам да ме мачкат.", сподели младокът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов за критиките, себеуважението и влиянието на славата Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook