Рубльов: Загубих полуфинала в Маями заради нестихващите емоции

от в 14:47 на 18.04.2021
Тея Кръстева

През днешния ден Андрей Рубльов ще излезе на корта за първия си финал на турнир от сериите Мастърс 1000. Руснакът ще влезе в спор за титлата в Монте Карло, а негов противник ще бъде Стефанос Циципас

Миналия месец Рубльов отпадна на полуфиналите на Мастърса в Маями, като причина за своята загуба световният номер 8 посочи емоциите, които не е успял да овладее преди срещата. На надпреварата в столицата на Монако обаче Рубльов бе непоколебим, като победи Каспър Рууд с 6:3 7:5, за да си осигури финален сблъсък срещу Циципас. Най-голямото предизвикателство пред руския състезател бе 1/4-финалът срещу 11-кратния шампион от Мастърса в Монте Карло - Рафаел Надал.

"В Маями загубих заради силните емоции, които изпитвах. В крайна сметка, ако искаш да се научиш, ще се наложи да се подобриш." - сподели Андрей в скорошно интервю.

"А аз искам да се уча, искам да се подобрявам. Затова се представям и по-добре, но това далеч не е толкова лесно. Често ще се случва различни вълнения да бушуват по време на мач, но смятам, че тази тази седмица отлично контролирам емоциите си на корта. Заради това спечелих срещу Роберто Баутиста Агут, когато изоставих; затова надвих Рафаел Надал, когато той успя да се завърне по невероятен начин във втория сет (6:2 4:6 6:2)."

"Щастлив съм, че ще играя на още един финал на ниво ATP, особено на такъв от сериите Мастърс 1000. Ще бъде наистина оспорван мач срещу Циципас, имайки предвид колко много битки сме имали досега (3 победи и 3 загуби за всеки от тях). Някои от тях той спечели, други - аз. Имали сме страхотни 3-сетови сблъсъци един срещу друг. Надявам се, че днес ще изнесем страхотна битка и ще зарадваме публиката!" - завърши световният номер 8.

Източник: TennisHead 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов: Загубих полуфинала в Маями заради нестихващите емоции Тея Кръстева
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook