Рубльов започна Australian Open 2021 с лесна победа над Ханфман

от в 05:04 на 09.02.2021
Диана Андреева

Андрей Рубльов откри участието си на Australian Open 2021 с победа в последователни сетове над германския тенисист Яник Ханфман. Световният номер осем продължава с убедителното си представяне в Мелбърн, след като през миналата седмица заедно със своите сънародници спечели титлата на ATP Cup, а днес Андрей се поздрави с успех в откриващия си мач на първия турнир от дебютния Голям шлем за сезона - 6:3 6:3 6:4.

Срещата предложи доста продължителни размени от дъното на корта, като Рубльов се опитваше винаги да поема контрола върху разиграването чрез мощните си удари и точно това му позволи след малко над 90 минути игра да затвори двубоя в своя полза.

Ханфман от своя страна редовно излизаше напред, но отиграванията му на мрежата приз днешния ден бяха далеч от убедителни, което в комбинация с доста непредизвикани грешки и ниска успеваемост на ретур, не му позволиха по никакъв начин да затрудни своя противник.

Благодарение на днешния си успех, руснакът си осигури още поне един мач на "Мелбърн Парк", а за място в трети кръг той ще се изправи срещу Тиаго Монтейро от Бразилия. Досега те имат само една срещу помежду си, която беше спечелене от бразилеца.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов започна Australian Open 2021 с лесна победа над Ханфман Диана Андреева
Теми:  
australian open | андрей рубльов | яник хафман

Коментари





Следвайте ни в Facebook