Рубльов бе на ръба от отпадането, но се справи с Пол, Шаповалов напусна турнира в Мадрид

от в 16:29 на 04.05.2021
Диана Андреева

Андрей Рубльов и Томи Пол изиграха безспорно най-интересния мач до момента на Mutua Madrid Open 2021. Два часа и 20 минути бяха нужни на световния номер седем да се класира за следващия етап от турнира след 6:7(5) 6:3 6:4, а успехът му дойде след един оспорван трисетов двубой, предоставил възможност на феновете да наблюдават тенис на най-високо ниво. 

Пол показа, че е готов да даде всичко от себе си още през първите минути, а тактиката, която той използваше през първия сет видимо даваше резултат - американецът посрещаше втория сервис на своя опонент много навътре в корта, като с това целеше да направи възможно най-агресивен ретур и да лиши Рубльов от възможност да поеме инициативата в разиграванията. Щом Андрей започна да бъде по-ефективен на начален удар, успдтова му позовли да контролира темпото в мача и съответно възвърна паритета в отделните части. 

Решаващият сет бе най-интересен. Макар че резултатът вървеше равностойно, Пол беше доста по-постоянен от дъното на корта, а играта му беше почти безгрешна. Рубльов от своя страна се опитваше да завършва точките възможно най-рано, което не винаги беше най-разумното решение. В крайна сметка обаче умората си каза думата и след като пропиля брейкбол при 4:3 Пол се пропука, допускайки пробив, ключов за изхода на сблъсъка. 

В друг мач от днешната програма Денис Шаповалов отстъпи на Александър Бублик. След оспорвана среща световният номер 14 допусна ново поражение на червени кортове и за пореден път този сезон напусна надпревара още в самото и начало. Непредсказуемият казахстанец се наложи с 6:4 5:7 6:4 и по този начин си осигури среща с победителя измежду седмия поставен Диего Шварцман и Аслан Карацев. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов бе на ръба от отпадането, но се справи с Пол, Шаповалов напусна турнира в Мадрид Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | мадрид | тенис турнир в мадрид | тенис турнир мадрид | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook