Рубльов се изравни на върха с най-много победи за сезона и очаква Димитров или Циципас

от в 16:06 на 05.05.2022
Владислав Риждов

Андрей Рубльов започна трудно участието си на Мастърса в Мадрид, където трябваше да прави обрат срещу талантливия британец Джак Дрейпър. Днес руснакът изигра още един тежък мач срещу друг представител на Острова в лицето на Даниел Еванс, само че се поздрави със своята 25-та победа от началото на сезона, гарантирайки си мястото сред най-добрите осем в испанската столица - 7:6(7) 7:5.

И днес руснакът имаше трудно начало на срещата си, след като допусна да загуби от наглед невъзможна позиция дебютното си подаване. Така Еванс се откъсна напред в резултата и поддържаше уверено преднината си в следващите няколко гейма, но постепенно Рубльов започваше да си проправя път обратно. Шестият в схемата пропусна първата си възможност за връщане на пробива, но при втория си опит възстанови паритета.

Моментният подем в играта на шампиона от Белград можеше да продължи с още един брейк на неговата сметка, само че британецът спаси подаването си, а в крайна сметка съдбата на първия сет трябваше да се определи чрез тайбрек. Той започна с размяна на сервиси между двамата, а равенството остана непокътнато след първите осем точки. С навлизането на дългия гейм в решителна фаза дойдоха и първите точки за сета. Те бяха на страната на руснака, но той не успя да ги оползотвори, след което пък трябваше да отразява шансове на съперника си, преди от третия си опит да сложи точка на интригата.

Втората част също започна положително за световния номер 8, който пречупи рано началния удар на Еванс, и поведе с 3:1. Рубльов обаче сам се вкара в неприятности и позволи на съперника си да изравни резултата. Последваха два колебливи гейма за сервиращите, след които руснакът се добра до отлични възможности да предреши изхода на срещата. Световният номер 36 се пребори за подаването си и всичко сочеше, че сме на път да видим нов тайбрек, но в края Рубльов изигра един от най-добрите си геймове в целия мач, преди да официализира мястото си четвъртфиналите. В следавщия кръг 24-годишният състезател ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Стефанос Циципас и Григор Димитров.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов се изравни на върха с най-много победи за сезона и очаква Димитров или Циципас Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | атп | даниел еванс | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook