В мач с купища обрати: Рубльов пречупи Фриц и отново ще спори за трофея в Монте Карло!

от в 18:52 на 15.04.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов имаше неубедителен старт на новия сезон и не съумя да преодолее осминафиналната фаза в нито един от двата откриващи Мастърса за 2023-та. Изглежда обаче, че световният номер шест е намерил най-добрата си форма за началото на турнирите на червени кортове и днес се класира за втория си финал в Монте Карло. Рубльов пропиля на три пъти пробив аванс в откриващия сет, но се мобилизира и осъществи обрат над Тейлър Фриц, който в миналия кръг се справи със защитаващия шампион Стефанос Циципас - 5:7 6:1 6:3. В утрешния спор за титлата пък руснакът ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Яник Синер и Холгер Руне.

Началото беше в пъти по-добро за руснака, тъй като Фриц въобще не приличаше на тенисиста, който напълно обезличи двукратния шампион и до голяма степен сам сдаде подаването си, а Рубльов затвърди безпроблемно и бързо се сдоби с аванс от 2:0 гейма. Световният номер шест обаче до голяма степен върна жеста, допускайки серия от неточности и американецът скоропостижно изравни при 2:2. 

Серията от пробиви продължи с пълна сила, като бившият финалист на два пъти отново излизаше напред с брейк и дори имаше възможност да сервира за спечелването на сета, водейки с 5:4, но към този момент печелеше по-малко от половината разигравания на първия си начален удар, което се оказа пагубно за него, защото американецът влезе в серия от 3 поредни спечелени гейма и в крайно сметка измъкна тази толкова оспорвана част.

Стартът на втория сет беше напълно еднакъв, защото петият поставен отново взе аванс от 2:0, само че този път удържа на натиска от другата страна на мрежата и не позволи моментално изравняване. Бекхендът на Фриц пък постоянно беше атакуван от неговия съперник, а по-нискорснкираният играч трудно удържаше вихрените атаки на Рубльов, който скоро удвои преднината си.

Истината е, че резултатът сериозно контрастираше на събитията на корта, тъй като американецът можеше да спечели голяма част от тези геймове и продължаваше да достига до множество шансове за пробив, ала не се справяше добре във важните моменти и в крайна сметка предаде сета, губейки подаването си за трети път.

Ролите се смениха в дебютните минути на решителната част, защото този път осмият поставен стартира далеч по-убедително, а руснакът прибързваше твърде много в желанието си да нанесе завършващ удар и закономерно инкасира брейк. Изглежда, Фриц не се почувства комфортно в тази нова за него роля като водач в геймовете и осем от следващите 10 разигравания отидоха в актива на подгласника от 2021-ва, а точно тогава срещата беше прекъсната поради дъжд.

Подновяването на играта пък продължи за много кратко, защото Рубльов много по-бързо влезе в оптимално игрово състояние и не отпусна нито гейм повече на опонента си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач с купища обрати: Рубльов пречупи Фриц и отново ще спори за трофея в Монте Карло! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | монте карло | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook