Рубльов и Хачанов с двусетови победи в Дубай

от в 23:13 на 24.02.2020
Марк Хаджижеков
Андрей Рубльов стартира в тазгодишната надпревара в Дубай с двусетов успех. Руснакът надделя над 17-годишния италианец Лоренцо Музети след 6:4 6:4, като във втори кръг в ОАЕ Андрей ще срещне един измежду Филип Крайнович и Жоао Соуса.

Напрежението бе завладяло и двамата в началото на мача, като Рубльов видимо не се чувстваше комфортно от факта, че се намира в ролята на по-зрелия тенисист. Това доведе до няколко нехарактерни за руснака грешки, които му костваха ранно натрупания аванс от пробив. Въпреки това Андрей съумя да възобнови предимството си от брейк, като този път връщане за Музети нямаше.

Сценарият от първия сет се повтори и във втория, като отново 14-тият в света поведе с ранен пробив, който обаче бе върнат. При 4:4 все пак Андрей отново вдигна оборотите, което му донесе победата в този потенциално тежък мач срещу 312-тия в света.

Изображение

Карен Хачанов също се справи с препятствието си днес в последователни сетове. Руснакът се справи със съпротивата на Михаил Кукушкин след 7:6(2) 6:1 в мач, продължил точно един час и половина. Следващ съперник на Хачанов в Дубай ще бъде Денис Новак или Праджнеш Гунесваран.

Изображение

Двамата си размениха четири поредни пробива в първия сет, преди да стабилизират подаванията си, като продължителните разигравания от дъното на корта доминираха. В крайна сметка се стигна до дълъг гейм, в който Хачанов бе абсолютен господар на корта, диктувайки изхода на точките изцяло, а след като изпусна едва две точки, руснакът поведе в отделните части.

Изображение

Това позволи на Карен тотално да поеме инициативата в този двубой, като 17-тият в света скоропостижно поведе с 5:0, губейки едва пет точки през това време, а по този начин доиграването на срещата се превърна в чиста фиктивност.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов и Хачанов с двусетови победи в Дубай Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook