Рубльов и Шарди демонстрираха устойчивост и се класираха за четвъртфиналите в Хамбург

от в 17:52 на 24.07.2019
В
Андрей Рубльов демонстрира волята и психическата си устойчивост, за да съумее да постигне обрат срещу Каспър Рууд - 3:6 7:5 6:3. По този начин Рубльов се класира за четвъртфиналите в Хамбург, където руснакът ще се изправи срещу Доминик Тийм или Мартон Фучович.

В първия сет преимущество имаше норвежецът, който благодарение на ранен брейк в своя полза успя да поведе в частите, като Рууд започна и втората част с пробив на сметката си, но този път последва моментален рибрейк. Изведнъж Рубльов заигра значително по-уверено и бе съвсем равностоен на съперника си, като експлозивните уинъри от ракетата на руснака от видимо безнадеждни ситуации не липсваха.

https://twitter.com/TennisTV/status/1153968544046075905?s=20

Двамата вървяха гейм за гейм, докато Рууд не се пропука, сервирайки за вкарване на втория сет в тайбрек. В третата част на двубоя Рубльов стори това, което опонентът му направи в откриващия сет - проби рано и до края на частта не срещна колебания на свой начален удар, като това подпечата успеха в срещата в полза на 78-мия в света.

https://twitter.com/TennisTV/status/1153993874362310657?s=20

Жереми Шарди също показа стабилна игра и хладнокръвие във важните моменти днес в двубоя си срещу Ришар Гаске. Жереми отстрани сънародника си след 7:6(5) 7:5, а в битка за място сред последните четирима той ще срещне победителя измежду Николоз Басилашвили и Хуан Игнасио Лондеро.

Гаске бе тенисистът, нанесъл първия пробив в мача, като той съумя да постигне това още в първия си гейм на ретур. Авансът на Ришар обаче не бе особено дълготраен, тъй като скоро Шарди започна да намира ударите си и изравни за 4:4, а в крайна сметка дълъг гейм трябваше да определи по-добрия тенисист в първия сет.

Изображение

В него Шарди набързо поведе с 5:1 точки и победата му изглеждаше сигурна, но Гаске се опита да направи впечатляващо завръщане в резултата. Бившият номер седем в света спаси два поредни сетбола, но при третия такъв топките за начален удар бяха у Шарди и той не сгреши, повеждайки в отделните части на мача.

Във втория сет събитията на корта останаха крайно равностойни, а тенисистите се редуваха да впечатляват публиката с енергични изпълнения. В крайна сметка Шарди отново се оказа по-стабилен във важните моменти, съумявайки да пробие сънародника си при 5:5, а при затварянето на срещата 77-мият в света не срещна затруднения, класирайки се напред в Хамбург.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов и Шарди демонстрираха устойчивост и се класираха за четвъртфиналите в Хамбург В

Коментари





Следвайте ни в Facebook