Рубльов измъкна трисетов успех от Кирьос и е 1/8-финалист в Ню Йорк

от в 05:59 на 01.09.2019
В
Андрей Рубльов продължава да впечатлява на тазгодишните турнири в Америка и днес взе пореден сериозен скалп, побеждавайки един от големите таланти в съвременния тенис - Ник Кирьос. Руснакът изигра солиден мач и след 7:6(5) 7:6(5) 6:3 е осминафиналист на US Open 2019.



В хода на срещата двамата бяха доста равностойни, а въпреки все по-честите грешки, идващи от ракетата на Ник и силните проблеми в концентрацията, карайки го да пласира някои ,,ненужно" пресилени удари, то австралиецът така и не допусна изненади на свое подаване и с няколко феноменални изпълнения все се добираше до дълги геймове в откриващите два сета.

В тях до голяма степен сервисът изоставяше Кирьос и докато през първия дълъг гейм милиметри разделиха бекхенд на Ник да попадне в корта и австралиецът да изравни за 6:6, то той във втория предаде убедителна преднина от два минибрейка след две доста слабо изиграни точки, а по този начин стабилния Рубльов се завърна от 0:4 до 7:5 и продължи да бъде силно устойчив, за да спечели заслужено и тази част.



Впоследствие през третата част най-после видяхме първия пробив в срещата, който дойде след серия от ненамерили полето за сервис първи подавания на Кирьос, ала това така и не го сломи психически и въпреки че моментално натрупа сериозен пасив, при 2:5 Ник постави рекорд, който със сигурност досега не бе виждан, след като успя да спечели сервис гейм за 27 секунди. Това обаче не успя да го съвземе и Рубльов, продължавайки да държи на убедителната си и стабилна игра от дъното, удържа австралиеца и по този начин в крайна сметка го победи след 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов измъкна трисетов успех от Кирьос и е 1/8-финалист в Ню Йорк В

Коментари





Следвайте ни в Facebook