Рубльов: Още от юноша харесвам и гледам играта на Григор; той е различен от Голямата тройка

от в 12:06 на 03.09.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов може да не е еталон за поведение на корта, но винаги е бил изключителено уважителен към своите съперници и им е отдавал дължимото. Световният номер 6 е определян от много свои колеги за един от най-добрите хора, които познават и е сред любимците в съблекалнята, като приятелството му с Григор Димитров е особено специално.

Оказва се, че Рубльов е голям почитател на първата ни ракета далеч преди двамата да се срещнат за първи път, а ето какво точно разказа шампионът от Мадрид за началото на отношенията им с Григор и как двамата са се сближили толкова през годините:

"Харесвам Григор като играч, още откакто се състезавах при юношите. Той беше нещо различно от Голямата тройка, четворка или петорка, ако причисляваме Стан Вавринка към останалите.Григор беше нещо ново в тениса. Виждаше се колко е талантлив и обичах да гледам мачовете му.

Впоследствие се срещнахме на US Open през 2017-та за пръв път някога (19-годишният Рубльов печели с 3:0) и тогава му казах на мрежата, че му пожелавам да се класира за ATP финалите в Лондон и ще ги спечели. Точно това се случи в края на година и връзката ни ставаше все по-добра след този случай. Винаги сме показвали голямо уважение един към друг в мачовете ни, което също помогна да изградим още по-здрава връзка" - разказва 2-кратният носител на трофеи от сериите "Мастърс".

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов: Още от юноша харесвам и гледам играта на Григор; той е различен от Голямата тройка Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook