Рубльов с двусетова победа над Тийм; Басилашвили продължава безпроблемно

от в 16:54 на 26.07.2019
В


Андрей Рубльов изненада един от фаворитите за титлата в Хамбург - Доминик Тийм. След два безупречно изиграни сета, младокът успя да елиминира топ поставения, в германския град. Руснакът стори това след 7:6(3) 7:6(5), а по този начин записа и своята втора победа над играч от топ 10. Това е и негова първа победа над тенисист с подобен ранг като на австриеца.



В първият сет се разиграха всички пробиви в срещата, а след като Тийм на два пъти повеждаше с пробив аванс за 4:2 и после 5:3, Андрей съумяваше да се завърне в частта. Така се стигна до тайбрек, а там ранния  аванс от два минибрейка, в полза на Рубльов, се оказа решаващ и след нов минипробив, руснакът безпроблемно затвори сета.

Във втората част този път брейкове нямаше и ако изключим едно подаване на Рубльов за 3:3, където той отрази брейкшанс, през другото време шансове за пробив нямаше и така напълно логично се стигна до нов тайбрек. Този път Доминик отговори подобаващо на натрупания аванс на съперника и дори обърна за 4:3 осъществявайки минипробив. Отново обаче нещата претърпяха обрат като докрая Тийм взе само една точка и по този начин напусна турнира след два последователно изгубени сета.

https://twitter.com/TennisTV/status/1154738657426903040?s=19

В другия четвъртфинал днес грузинецът Николоз Басилашвили отстрани 77-мия в световната ранглиста Жереми Шарди. След категоричното 6:2 6:3 грузинецът се класира за полуфиналите на турнира в Германия и продължи успешно защитата на титлата си.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов с двусетова победа над Тийм; Басилашвили продължава безпроблемно В

Коментари





Следвайте ни в Facebook