Рубльов сломи Вавринка и си осигури сблъсък с Федерер; Гофен взе реванш от Пея

от в 01:18 на 15.08.2019
В
Андрей Рубльов продължава позитивното си представяне в Синсинати, като днес младия руснак победи Стан Вавринка след 6:4 6:4. Така той се класира за третия кръг, където финалистът от Хамбург ще се изправи срещу Роджър Федерер.

Срещата започна на високо ниво, като сервиращите доминираха разиграванията, но в размените от дъното на корта швейцарецът имаше леко преимущество. Това помогна на Стан да достигне до общо два брейкбола, водейки с 3:2, но младокът се справи с опасността, като в последвалия гейм той самият се добра до възможности за пробив, а още първата бе реализирана от Рубльов, който до края на сета не срещна повече затруднения на начален удар.

Изображение

Вторият сет започна с ранен пробив за младока, чието високо ниво на игра обаче претърпя спад при 3:2 в негова полза, а след серия от грешки от любимия му форхенд Рубльов даде няколко брейкбола на своя опонент. В тези моменти обаче Вавринка демонстрира фрапираща липса на зрялост, допускайки непростими грешки от ,,нарисувани" ситуации, а като че ли младият Андрей бе по-опитният от двамата на корта.

https://twitter.com/doublefault28/status/1161730429474476035?s=20

Швейцарецът изпусна общо четири брейкбола в този гейм, а това бе и последната му възможност за връщане в този мач, тъй като Рубльов бе категоричен на начален удар до края на мача, подпечатвайки си без много усилия мястото в третия кръг в Синсинати.

https://twitter.com/TennisTV/status/1161729675506388992?s=20

Давид Гофен взе реванш от Гидо Пея за поражението си от изминалата седмица в Монреал. Днес белгиецът се справи със съперника си за един час и 27 минути игра с крайното 6:1 7:5, като на осминафиналната фаза в щата ,,Охайо" го очаква Адриан Манарино, наложил се над Михаил Кукушкин с 6:1 6:3.

Белгиецът започна ударно с три поредни спечелени гейма, а след като Пея се записа в резултата на двубоя, Гофен дублира серията си от началото на срещата, за да поведе в отделните части. Аржентинецът обаче не наведе глава и поведе с 5:2 във втория сет, но както изглеждаше, че ще последва трета решаваща част, Гофен рязко вдигна оборотите, за да се завърне в битката за сета, а скоро и да пробие за втори пореден път и да поведе с 6:5.

Изображение

В този момент бе ред на Давид леко да трепне, като след няколко неточности белгиецът даде три поредни възможности на противника си да влезе в тайбрек, но отново в най-важните моменти по-солиден се оказа 16-тият поставен, който обърна изцяло подаването си в своя полза, за да сложи точка на този мач в последователни сетове.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов сломи Вавринка и си осигури сблъсък с Федерер; Гофен взе реванш от Пея В

Коментари





Следвайте ни в Facebook