Рубльов: Трудно може да се намери по-заслужен шампион от Попирин; вижте какви играчи победи

от в 11:55 на 13.08.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов изглеждаше като почти сигурен шампион на Мастърса в Монреал, след като елиминира световния номер едно Яник Синер и във финала се изправи срещу световния номер 62 Алексей Попирин, който имаше едва един изигран 1/4-финал на това ниво през цялата си кариера. Австралиецът обаче показа, че неслучайно през седмицата надигра играчи от ранга на Бен Шелтън, Григор Димитров, Хуберт Хуркач и Себастиан Корда, а руснакът в крайна сметка се превърна в последния именит играч отстранен от Попирин по пътя му към трофея.

Рубльов пък за пореден път показа, че извън корта е един от най-милите хора в световния тенис и поздрави чистосърдечно новия шампион на Мастърса в Канада, заявявайки как трудно бихме могли да намерим по-заслужен победител от новата втора ракета на Австралия:

"Бих искал да поздравя Алексей за невероятна му игра през цялата седмица, както и отбора му за това великолепно постижение! Той имаше вероятно най-тежкия жребий от всички нас, като може сами да видите какви невероятни играчи победи по пътя си към трофея, а освен това вчера игра два пъти и завърши мача си много по-късно от мен.

Абсолютно заслужен шампион, който днес беше много по-добър от мен. Това е изключителен подвиг и съм искрено щастлив за теб, човече! Пожелавам ти всичко най-добро за в бъдеще и се надявам, че в Синсинати бих могъл да взема реванш от теб, ако пътищата ни отново се пресекат" - завърши речта на финалиста.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов: Трудно може да се намери по-заслужен шампион от Попирин; вижте какви играчи победи Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервюта | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook