Рубльов взе реванш от Басилашвили след обрат; Вердаско се отказа по средата на мача си

от в 21:24 на 13.08.2019
В
Андрей Рубльов съумя да вземе реванш от Николоз Басилашвили, след като през изминалия месец руснакът отстъпи на същия съперник на финала в Хамбург. Днес Андрей се наложи в Синсинати след обрат и 6:7(4) 6:4 6:2, като във втори кръг той ще се изправи срещу Стан Вавринка.

В първата част двамата бяха категорични на начален удар, като в последвалия дълъг гейм Рубльов взе първи авансът, за да поведе с 3:1 точки. В този момент обаче Басилашвили се разигра и спечели шест от следващите седем разигравания, за да излезе напред в резултата.



Във втория сет двамата бяха равностойни до 4:4, когато грузинецът допусна куп неточности, костащи му нулев брейк, а след още четири поредни точки на сметката на младока частите бяха изравнени.

В решителния сет добрата игра на Николоз съвсем се изпари, а Рубльов се възползва от това по най-добрия начин, за да прекърши опонента си и набързо да се добере до крайната победа в тази среща.

Беноа Пер пък се нуждаеше от само 49 минути, за да стигне до втория кръг в Синсинати, тъй като след края на първия сет в мача си срещу Фернандо Вердаско испанецът взе решение да се оттегли от двубоя поради контузия.



Още в началото си личеше, че Нандо изпитва някакво неразположение, а Пер започна с моментален пробив. Във всеки следващ гейм на левичаря французинът достигаше до брейкбол след брейкбол, но до двоен пробив така и не се стигна. Макар че Вердаско видимо се мъчеше, той оставаше близко в резултата, но Пер бе безкомпромисен на начален удар до края на откриващата част, когато ветеранът реши да сложи край на мъченията си.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов взе реванш от Басилашвили след обрат; Вердаско се отказа по средата на мача си В

Коментари





Следвайте ни в Facebook