Рубльов: За пръв път не показвам негативни реакции на корта и съм спокоен; психиката е ключът

от в 09:34 на 05.05.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов се намираше във вероятно най-слабия си период, откакто стана постоянна част от ATP Тура. Руснакът загуби 4 последователни срещи, в който не спечели нито един сет и никой не очакваше особени чудеса от него в Мадрид. Изглежда обаче руснакът най-после е преодолял инцидента в Дубай, когато беше дисквалифициран на 1/2-финалите, след като се разкрещя в лицето на един от лайнсмените и отново играе най-добрия си тенис. Самият Рубльов говори за основните положителни промени, които отново са му позволили да се конкурира за големите трофеи и също така сподели защо не се смята за фаворит във финалния сблъсък с Феликс Оже-Алиасим.

"Чувствам, че сервирам много по-добре, отколкото на предходните турнири и това е сред основните причини да бъда финалист тук. Истината е, че опитах да вкарам твърде много различни неща наведнъж в подготовката си, като целта ми беше чрез тях да стана по-добър и да надградя над досегашното си ниво, но този експеримент нямаше успех и засега се върнах изцяло към стария си начин на тренировки и игра на корта.

Разбира се, психиката ми е основният ключ към постигането на този резултат. Засега успявам да остана абсолютно спокоен през цялата седмица. Срещу Алкарас не казах нито дума на корта и не показах никакви негативни реакции, дори когато губех, а това вероятно ми се случва за първи път в живота ми. Трябва да призная, че станалото в Дубай не е точно изолиран случай, защото и друг път съм бил на ръба да направя някаква подобна глупост и съм имал късмет, че нещата са завършвали благополучно. В момента се контролирам наистина добре и ми се иска да вярвам, че това има общо най-вече с опита ми. Наясно съм, че трябва да бъда много по-спокоен.

Не искам да гледам на нещата по този начин, защото Феликс до неотдавна беше сред първите 10 и отново се подобрява, въпреки че действително имаше тежък минал сезон. В Ротердам спасих няколко мачбола и имах голям късмет, че накрая спечелих, а на предната година загубих от него на същия турнир, така че отлично знам на какво е способен и по никакъв начин не можеш да разчиташ единствено на по-високия си ранкинг, ако искаш да печелиш в нашия спорт - категоричен е световният номер 8, който беше запитан дали титлата до голяма степен е негова, имайки предвид, че му остава да победи един съперник извън топ 30 на световната ранглиста.

Източник: Go Tennis.Ru

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов: За пръв път не показвам негативни реакции на корта и съм спокоен; психиката е ключът Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервюта | любопитно | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook