Ръкавицата е хвърлена: Безпощаден Алкарас изнесе наказателна акция на старта в Париж!

от в 20:14 на 29.05.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас загърби по блестящ начин неочакваното си поражение в третия кръг на Мастърса в Рим и постави основите на успешното си начало на Ролан Гарос. Испанецът, който преди точно седмица се завърна обратно на върха в световната ранглиста, трябваше да открие участието си в Париж срещу друг представител на следващата генерация в лицето на квалификанта Флавио Коболи, с когото това му беше дебютен двубой.

С представянето си в хода на сблъсъка шампионът от Мадрид доказа, че се чувства повече от комфортно на корта във френската столица, като не пропусна да завладее публиката с фамозните си изпълнения по пътя към разгромната си победа над световния номер 159 - 6:0 6:2 7:5. С това топ поставеният в схемата и един от основните фаворити за трофея на Ролан Гарос се класира за втория етап в надпреварата, където му предстои да срещне наглед непретенциозния на клей Таро Даниел.

Карлитос с играта си на старта на двубоя засвидетелства отличната спортна форма, в която се намира, като умело подхождаше в подбора си на удари и дочакваше момента, когато да изстреля завършващо отиграване по посока половината на италианеца. Коболи неведнъж опита да се надиграва със световния номер едно от основната линия, ала Алкарас държеше твърде високо летвата и доминираше във всеки един аспект, като същевременно продуцираше изумителни изпълнения, които превръщаше в уинъри, за да завърши откриващия си сет на Ролан Гарос в стил, "връзвайки геврек" на съперника.

Във втората част серията на шампиона от US Open продължи с пълна сила, като той все така взимаше рано топката и изрази сериозното си превъзходство при по-късите разигравания, след като завоюва осмия си пореден гейм в мача. Впоследствие световният номер 159 спечели своята лична битка и най-после съумя да се разпише в резултата, което беше прието от зрителите по трибуните с бурни овации по адрес на аутсайдера, който вдигна победоносно своя юмрук. Италианецът в този момент видимо беше напуснат от огромното напрежение върху плещите си и дори спечели за втори път подаването си, ала Алкарас скоропостижно вдигна оборотите, за да матира квалификанта и чрез нов пробив дублира преднината си в срещата.

С настъпването на третия сет равнището на Коболи се подобри значително, като той вече не изпитваше никакви притеснения да се надиграва с първата ракета на планетата, като смелите му действия го възнаградиха с достигането на два брейкбола в петия гейм. Попаднал за първи път в сблъсъка в подобна ситуация, Карлитос не трепна и запази сервиса си непокътнат, като оттам насетне взе всичко в свои ръце и наложи натиск върху сервиса на италианеца. Намиращ се в типичната си роля на доминант в размените, Алкарас на няколко пъти смая всички за пореден път със скоростта си и реализира поредица от впечатляващи уинъри, за да осъществи пробив и не след дълго разполагаше с три мачбола при сервис на квалификанта.

Тогава станахме свидетели на своеобразни геройства от страна на Коболи, който не просто оцеля, а дори възстанови равенството и наелектризира обстановката на корт "Симон-Матьо" до краен предел. Въпреки случилото се, то световният номер едно отново демонстрира огромната си психологическа устойчивост в подобни моменти и светкавично отговори с рибрейк, като от втория си опит да сервира за победата не сбърка и официализира победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ръкавицата е хвърлена: Безпощаден Алкарас изнесе наказателна акция на старта в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | ролан гарос | флавио коболи

Коментари





Следвайте ни в Facebook