Рубльов увенча 20-тата си поредна победа на ниво АТП 500 с титлата в Ротердам!

от в 17:48 на 07.03.2021
Калоян Соколов

Андрей Рубльов отново се доказа като домининт на турнирите от категория АТП 500 и завоюва четвърта поредна подобна титла. Руснакът имаше сериозно препятствие в сблъсъка за трофея, защото Мартон Фучович даде всичко от себе си и затрудни в максимална степен световния номер 8, но все пак фаворитът в двубоя защити реномето си и се поздрави със заслужен успех - 7:6(4) 6:4.

Двубоят стартира доста трудно за Рубльов, който трябваше да спасява цели три точки за пробив в откриващото си подаване, само че той не трепна и пласира поредица от неспасяеми сервиси в полето на съперника си. Унгарецът също срещна трудности в дебютния си сервис гейм, ала точно тогава дланният му удар заработи на много високи обороти и резултатът беше изравнен.

Квалификантът играеше далеч по-агресивно в сравнение с предходните си срещи, което затрудняваше сериозно четвъртия поставен и грешките от ракетата му бяха далеч повече от обичайното. Световният номер 59 изостряше темпото при всяка възможност, отнемайки възможността от съперника си да владее инициативата, а това му носеше сериозни дивиденти и в крайна сметка го изведе до тайбрек в първата част.

Там обаче Рублов започна да насочва топката изключително дълбоко, изхвърляйки постепенно противника си от пределите на корта и съвсем скоро имаше три сетбола на своята сметка. Фучович спаси първия от тях чрез смела офанзива, само че се пропука в следващото разиграване, след като допусна неточност при опита си за форхенд по обратния диагонал.

Тези събития повлияха крайно негативно на унгарския състезател и той сдаде подаването си в началото на втората част. Шампионът от ATP Cup пък ставаше все по-енергичен, докато неговият опонент имаше проблеми със запазването на интензитета си и руснакът резонно поведе с 2:0. Рубльов можеше да направи аванса си още по-убедителен, но Фучович се бореше и запази интригата до самия край, когато четвъртият поставен застана да сервира за титлата при 5:4. Световният номер осем по никакъв начин не трепна от обстоятелствата и затвори сблъсъка с мълниеносен дланен удар по диагонала, превръщайки се в новия шампион в зала "Ахой Арена"!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов увенча 20-тата си поредна победа на ниво АТП 500 с титлата в Ротердам! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | мартон фучович | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook