Руне: Достигането ми до четвъртото място беше подарък, а не реален резултат от работата ми

от в 20:03 на 15.10.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне обяви, че отново ще работи със своя сънародник Ларс Кристенсен. Световният номер 14 се раздели за пореден път с Патрик Муратоглу преди два месеца и изглежда, че Руне е решил да заложи на сигурното, връщайки се при човека, който го е изградил като тенисист и е бил неизменно до него до края на кариерата му при юношите.

По този начин бившият номер четири назначава четвърти различен специалист от началото на годината, а това е повод за критики от страна на много фенове на играта, но изглежда скандинавецът не е склонен да се съгласи с упреците по свой адрес, въпреки че направи сериозно отстъпление през настоящия сезон.

"Не съм съгласен с това. 15 години работих с един и същи треньор, млад съм и точно сега е времето да опитвам различни неща. Може някои сътрудничества да не продължиха особено дълго, но те ми помогнаха да натрупам опит и да разбера какво действително е най-добро за моята игра.

Вярвам, че съм взел най-полезното от работата си с Патрик, Борис и Северин. Сега наистина разбирам от какво имам нужда и какво работи добре за мен. Всички се стремим да бъдем своята оптимална версия и едва ли някой е в позиция да ме съветва какви стъпки да предприемам в кариерата си.

Истината е, че през миналата години не заслужавах да бъда под номер 4 в световната ранглиста. Постигнах резултати, според които реалното ми място трябваше да бъде сред първите осем, но играчите пред мен непрекъснато губеха рано и не съумяваха да защитят точките си от миналата година. Бих казал, че това четвърто място беше по-скоро един подарък, отколкото реален резултат на собствената ми работа, защото спечелих само една ATP 250 титла и не достигнах до дори полуфинал в Големия шлем.

Признавам, че нямах нито тениса, нито манталитета да бъда в топ 4 на света. Сега може да съм по-назад в класирането, но се чувствам много по-опитен и знам как да реагирам при почти всяка една ситуация на корта, докато тогава много неща все още бяха нови за мен в Тура. Станал съм далеч по-адаптивен и вече се чувствам комфортно във всеки един аспект на играта, което ми помага да бъда далеч по-освободен на ментално ниво" - признава бившият шампион от Мастърса в Париж.

Източник: Punto De Break

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Руне: Достигането ми до четвъртото място беше подарък, а не реален резултат от работата ми Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook