Руне: Джокович е едновременно най-трудният и най-лесният съперник

от в 14:43 на 02.07.2023
Мирела Николова

Холгер Руне е един от играчите, които имат най-висока успеваемост в двубоите си срещу Новак Джокович, след като младият датчанин надделя над именития си противник цели два пъти в рамките на 6 месеца. Скандинавецът надви сърбина в оспорван финален сблъсък на Мастърс турнира в Париж в края на миналата година, а преди по-малко от два месеца отново наложи волята си над доскорошния №1 в двубой от четвъртфиналите на Мастърса в Рим.

Преди началото на предстоящия Уимбълдън младокът бе попитан от журналистите каква е правилната стратегия в срещите срещу рекордьора по титли от Големия шлем, който е основен фаворит за трофея и през тази година в Лондон, а отговорът на Руне беше доста любопитен:

"В известна степен Новак е едновременно най-трудният, но и най-лесният съперник, срещу когото може да се изправиш. Тежко е да стоиш от другата страна на мрежата срещу него, защото той е способен на всичко, но и същевременно е лесно, защото от самото начало на мача знаеш, че няма да получиш нищо даром и че няма смисъл да се надяваш той да прави грешки, а вместо това си длъжен сам да си извоюваш точката.

Срещу него се опитвам да дам най-доброто от себе си и да го изкарам от комфортната му зона, а когато успея да постигна това, започвам да предприемам още по-сериозни атаки. За да спечелиш срещу Джокович, трябва да играеш много смело", коментира световният №6. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Руне: Джокович е едновременно най-трудният и най-лесният съперник Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook