Руне не пропусна да захапе Рууд: На неговите години ще имам няколко Шлема

от в 17:41 на 13.09.2022
Калоян Соколов

Скандинавските играчи диктуваха модата в световния тенис през 80-те години, когато легенди от ранга на Бьорн Борг, Щефан Едберг и Матс Виландер печелеха множество трофеи от Големия шлем. Пикът за състезателите от тази част на света идва през 1988-а година, когато четирима шведи си поделят всички купи от "мейджър" състезанията в съответния сезон. Постепенно успехите на северните народи намаляват и доскоро нямаше скандинавски представител в топ 50 на света. Наследниците на викингите обаче могат да се похвалят с наличието на двама отлични млади тенисисти към този момент, а именно Каспър Рууд и Холгер Руне. 23-годишният норвежец вече може да се похвали с два достигнати "мейджър" финала, докато тийнейджърът проби в топ 30 и спечели дебютната си ATP титла в хода на настоящия сезон. Двамата дори оформиха скандинавско дерби помежду си в четвъртфиналите на Ролан Гарос, когато по-опитният играч се наложи в четири сета и впоследствие продължи до решителния сблъсък за трофея.

За съжаление, то въпросната среща премина под знака на множество скандали и накрая по-нискоранкираният състезател дори не погледна опонента си в очите, когато двамата се поздравиха след срещата. По-късно тийнейджърът претендираше, че Рууд постоянно му е говорил обидни неща, докато е течала смяната на полетата и дори го обвини как след това е нахлул в съблекалнята и е започнал да празнува победата, крещейки в лицето му. Въпросната версия беше напълно отречена от сегашния световен номер две, който не пропусна да отбележи, че датчанинът често попада в подобни ситуации и му е време да порасне. Враждата дори се пренесе в лагерите на двамата тенисисти, като майката на Руне потвърждаваше версията на сина, а бащата на Рууд категорично я отричаше. Самият тийнейджър не скри неприязънта си към 9-кратния ATP шампион и разказа как Каспър никога не поздравява останалите тенисисти.

Изглежда, че конфликтът между двамата не е напълно отминал, тъй като бившият номер 1 при юношите не само не поздрави норвежеца за класирането му за финала на US Open, но и до голяма сцепен обезцени постигнатото от него в Ню Йорк, споделяйки следното:

"Постиженията му са наистина добри като за скандинавец, но нищо повече. Аз планирам да съм спечелил поне няколко Шлема до неговата възраст" - коментира 19-годишният талант.

Източник: GoTennis.Ru

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Руне не пропусна да захапе Рууд: На неговите години ще имам няколко Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | каспър рууд | любопитно | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook