Руне прекъсна серията си от загуби след тежка битка с играча, когото Григор обърна от 1:5

от в 12:50 на 26.09.2024
Елеонора Александрова

Холгер Руне прекъсна негативната си серия от 3 поредни загуби. След като миналата седмица младокът отстъпи на световния номер 160 Ясутака Учияма, то днес най-добрият датски тенисист победи едно от откритията на сезона, в лицето на Алехандро Табило, който направи страхотен мач с Григор Димитров на Laver Cup - 6:2 5:7 6:4 за 2 часа и 16 минути игрово. В следващия кръг той ще се изправи срещу Йошихито Нишиока, който днес, по-рано днес надви драматично Феликс Оже Алиасим.

Двамата тенисисти не започнаха срещата по най-добрия начин, като непредизвиканите грешки преобладаваха спрямо уинърите. В резултат на това видяхме два пробива в откриващите два гейма, но постепенно световният номер 14 стабилизира играта си и пое инициативата, за да си осигури спечелването на 5 от следващите 6 гейма, което беше достатъчно за триумф в първия сет.

Втората част ни предложи значително по-агресивен и динамичен тенис. Южноамериканецът бе доста по-конкурентен на бившия номер 4, а във втората половина на сета категорично превъзхождаше бившия номер 4 във всеки един аспект от играта. Усилията на левичаря бяха възнаградени с пробив в дванадесетия гейм, чрез който той изравни резултата в сетовете и инаглеж изглеждаше като фаворит за спелчелването на мача.

Финалната част ни предложи най-висококачествения тенис от началото на двубоя. В началото двамата тенисисти печелеха бързо своите сервис геймове, но постепенно по-високоранкираният състезател се нагоди към разнообразните действия на опонента си и видимо изглеждаше по-свеж от него, което го изведе до късен пробив аванс за 5:4 и така шестият поставен затвърди впечатлението, че играчите от Laver Cup пристигат в Азия далеч от своята оптимална игрова форма.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Руне прекъсна серията си от загуби след тежка битка с играча, когото Григор обърна от 1:5 Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алехандро табило | Обзори | токио | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook