Руне: Щастлив съм да си отмъстя на Григор; лекарствата ми помогнаха да се възстановя

от в 09:34 на 12.04.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне може да остави страхотно впечатление с тениса си в двубоя си с Григор Димитров, но поведението му определено не беше на голям шампион. Датчанинът симулираше контузия и използваше всеки малък позволен трик, за да разстрои ритъм на първата ни ракета, а тази стратегия изглежда сработи до известна степен, защото датчанинът надви нашия сънародник в същинска близо 4-часова тенис епика, която определено ще остане в историята на Мастърса в Монте Карло. Впоследствие щастливият победител заяви следното в интервюто си на корта, където обсъди хода на срещата и предстоящия 1/4-финал с Яник Синер:

Холгер, това беше невероятен мач. Какви думи би използвал, за да го опишеш?

- Да, беше неверояте мач. Изиграх много добър първи сет, въпреки че беше тежко, защото продължи около час и половина. Беше наистина тежко физическо, тъй като преди това също имах мач и ми се събраха 5 сета в един ден, което е наистина брутално, но пък е добра подготовка за надпреварите от Шлема. Също така е чудесно чувство да победя Григор и да взема своето отмъщението над него. Той играе страхотно от края на миналата година насан. Играх много добре и съм щастлив да го победя.

Изглежда, че получи контузия във втория сет. Колко притеснен беше?

- Бях много притеснен. Започна да се засилва с течение на втория сет и не можех да сервирам нормално, но взех лекарства от доктора на корта и изглежда това ми помогна. Сега обаче трябва да видим как са нещата. Предстои с физиотерапевта ми да направим всичко възможно, за да се възстановя за утре. Най-вече съм наистина щастлив от тази победа, защото Григор е толкова талантлив тенисист. Гледам го от толкова много години и е невероятно чувство да споделям корта с него.

След всичко това, утре няма да е по-лесно. Предстои ти мач с Яник Синер, което в момента е най-голямото предизвикателство в тениса?

- Да, ще бъде страхотен мач. Определено той ще бъде в ролята на фаворит, но нека видим какво ще се случи. Той е играчът, който никой не може да победи тази година. Мисля, че е загубил единствено от Карлос, който е другият най-добър тенисист през годината. Ще бъде страхотно предизвикателство, имайки предвид дългия днешен ден, така че ще се опитам да се възстановя и да дам най-доброто от себе си.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руне: Щастлив съм да си отмъстя на Григор; лекарствата ми помогнаха да се възстановя Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | любопитно | монте карло | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook