Руне за финалната битка с Джокович: Работата не е довършена; дошъл съм за трофея

от в 12:08 на 06.11.2022
Калоян Соколов

Холгер Руне напредва с невероятно бързи темпове през последните няколко седмици и днес ще излезе в търсене на четвъртия си пореден финал в ATP Тура. Датчанинът дебютира в топ 20 през настоящата седмица, а евентуална титла от Мастърса в Париж би му донесла и влизане сред първите 10, което би позволило на младока да е резерва за предстоящите финали на ATP в Торино. За да се случи това, то днес скандинавецът ще трябва да извърши сериозен подвиг, надигравайки защитаващия шампион Новак Джокович, но Руне доказа как е способен да печели подобни срещи, след като вчера спря серията от 16 поредни успеха на Феликс Оже-Алиасим. Така финалистът от София записа четвъртата си последователна победа над тенисист от топ 10 и с право демонстрира увереност в последвалото си интервю:

"Беше невероятен мач от моя страна. От началото до края се придържах към игровия си план и се възползвах от всеки един отворил се шанс пред мен. Идеята ми беше да поставям Феликс под постоянно напрежение и изпълних това по почти перфектен начин. Изключително съм горд как се справих с всичко на корта през днешния ден. Видях статистика, според която бекхендът ми е много добър в хода на турнира и се опитах да го използвам възможно най-често, за да притисна съперника и да го движа непрекъснато. Това сработи отлично, а и самите ми удари работеха на много по-високо ниво, ако направя съпоставка с мача ни от Базел.

Лудост е да съм на този във финал, защото още в първия кръг Стан Вавринка имаше три мачбола срещу мен и вече трябваше да съм у дома. Точно такива победи ти дават нужната увереност занапред в даденото състезание и самият аз прогресирам с всеки един изминал ден тук. Работата обаче все още не е свършена и съм дошъл за трофея. Нямам проблеми с повишеното внимание към себе си, тъй като победих редица силни съперници и най-нормалното нещо е да започнат да говорят за мен. Надявам се това да е само началото" - признава тийнейджърът

Източник: ATP


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руне за финалната битка с Джокович: Работата не е довършена; дошъл съм за трофея Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | париж мастърс | феликс-оже алиасим | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook