Руне за гнева на Джокович към феновете: Те просто скандираха името ми; не е бил освиркван

от в 12:30 на 09.07.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне изрази несъгласие с позицията на Новак Джокович спрямо датските фенове по време на мача между двамата от вчерашния ден на Уимбълдън. 7-кратният шампион изрази мнение, че въпросните привърженици нарочно са удължавали името на Руне при скандиранията си, за да прикрият своите освирквания и ги постави на мястото им в последвалото си интервю на корта, когато им каза как не могат да го докоснат и им пожелава "хууубава нощ".

Младият талант обаче внесе яснота около поведение на своите сънародници и отказа да приеме, че техните възгласи по някакъв начин са оказали влияние на разивитието на двубоя:

"Всичко започна на US Open преди 3 години, когато за пръв път играхме един срещу друг. Тогава тълпата скандираше моето име и звукът наподобяваше освиркване заради удължаването на "у"-то в Руне. След това играхме още няколко пъти в Италия и Франция, където не произнасят името ми по този начин. Сега обаче сме в Англия и ако не си запознат с нещата, то вероятно би предположил, че става въпрос за освиркване (boo - британската дума за освиркване).

Запознатите обаче знаят, че те просто произнасяха моето име и нямаше освирквания към него. От последната ни среща измина доста време и вероятно Новак вече е забравил тези събития, така че е нормално да си помисли подобни неща. Не смятам, че всичко това изигра особена роля в днешния мач. Джокович просто беше по-добър от мен. Мисля, че и двамата имахме страхотна подкрепа от трибуните. Винаги ни аплодираха, когато някой от нас направи хубава точка. Станахме свидетели на хубави сцени на централния корт" - коментира бившият номер 4 в света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Руне за гнева на Джокович към феновете: Те просто скандираха името ми; не е бил освиркван Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | уимбълдън | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook