Руне за изпадането си от топ 10: В момента играя 2 пъти по-добър тенис, от когато и да било

от в 11:51 на 13.06.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне до неотдавна беше поставян почти наравно с Карлос Алкарас и Яник Синер, след като спечели дебютната си Мастърс титла още като тийнейджър, надигравайки Новак Джокович на финала в Париж, а през миналия сезон дебютира в световния топ 4.

Последните месеци обаче са крайно разочароващи за 20-годишния датчанин, който наското допусна поражение за едва 45 минути от Ян-Ленард Щруф, губейки 10 поредни гейма, а освен това не съумя да постигне поредни успехи в последните два клей Мастърса, като всичко това доведе до неговото смъкване до 15-тото място в ранглистата на ATP.

Изглежда младокът обаче далеч не е разтревожен от този спад в своята форма и дори смята, че към момента играе много по-добър тенис, отколкото когато се намираше в най-силния си период откъм резултати.

"Не мисля по тази тема и не я виждам като проблем. Да, няма да бъда един от топ поставените, но също така и няма да се изправям срещу някой като Алкарас в първите кръгове. Усещам, че играя 2 пъти по-добре, ако направя сравнение с тенисита, който бях през миналата година, когато достигнах до номер 4 в света. Тогава имах сериозни трудност с това да печеля мачове през лятото, докато сега течението е добро, играя солиден тенис, работя здраво и далеч по-структирано, а играта ми е значително по-стабилна.

Истина е, че това все още не се вижда в резултатите ми, но аз вярвам в процеса. На правилния път съм по отношение на физическата и ментална страна на нещата, а това е от огромно значение. Няма как да кажа, че съм удоволетворен от загуба в четвъртия кръг на Ролан Гарос, но определено имаше сериозно подобрение в качеството на ударите ми и се надявам съвсем скоро да се завърна на челните места" - коментира младият талант.

Източник: Tennis Channel

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Руне за изпадането си от топ 10: В момента играя 2 пъти по-добър тенис, от когато и да било Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook