Руне за успеха над Григор: Представях си, че съм Джокович; не можех да пропусна топка

от в 14:55 на 12.07.2023
Мирела Николова

Холгер Руне сложи край на тазгодишния сезон на трева за Григор Димитров, който през последните седмици напомни за най-добрата си игра и достигна до 1/8-финалната фаза на Откритото първенство на Великобритания за първи път от шест години. По пътя си българинът обезличи световния №10 Франсис Тиафо, но впоследствие се препъна пред младия датчанин в оспорвана 4-сетова битка. На последвалата си пресконференция скандинавецът коментира сблъсъка си с най-добрия ни тенисист и разкри какво му е минавало през главата в дадени периоди от срещата.

"Влязох в изключителен режим на игра и си мислех за Джокович. Представях си, че съм него. Бях напълно концентриран върху двубоя, не исках да допусна да загубя фокуса си нито за момент. С този начин на мислене знаех, че не мога да пропусна нито една топка, и с това принуждавах Григор да се стреми да цели линиите. Чувствах, че независимо какво направи той, без значение къде пласира удара си, аз ще бъда там и ще мога да го отразя.

Подкрепата, която получавах от моя отбор по време на мача, беше невероятна. Разговаряхме с тях след срещата и се оказа, че искрено са се наслаждавали. Беше страхотно, защото, както казах, днес бях пределно концентриран и готов да се боря до самия край. Уимбълдън е събитие, което се случва само веднъж в годината, и трябва да се раздадеш максимално, да направиш всичко възможно, за да спечелиш, да оставиш сърцето си на корта", коментира още световният №6.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Руне за успеха над Григор: Представях си, че съм Джокович; не можех да пропусна топка Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook