"Да гориш в Ада": Грозният "поздрав" на Тиафо към съдията след отпадането му в Шанхай (видео)

от в 16:31 на 08.10.2024
Елеонора Александрова

Роман Сафиулин се погрижи за отстраняването на поредния поставен тенисист от началото на Мастърса в Шанхай. Световният номер 61 осъществи обрат срещу 13-ия поставен Франсис Тиафо, класирайки се за своя дебютен 1/8-финал в Мастърс сериите, където ще премери сили с 4-кратния шампион Новак Джокович, срещу когото никога не е печелил дори сет.

27-годишният тенисист изоставаше със сет и пробив, но запази присъствие на духа и се наложи над тазгодишния 1/2-финалист от US Open с крайното 5:7 7:5 7:6(5) за 3 часа и 6 минути игрово време, а съсията на стола получи едно "майната ти" вместо поздрав от американеца, който беше сериозно ощетен в тайбрека и тази грешка до голяма степен му коства шансовете да се бори за класиране на ATP финалите в Торино.

Полуфиналистът от US Open имаше видимо игрово преимущество в началото на мача и бързо се сдоби с брейкбол, но Сафиулин беше верен на своя много агресивен стил и не даваше никакъ на "Биг Фо" в следващото разиграване. Постепенно непоставеният играч стаблизира своя начален удар и се опитваше да контролира разиграванията, само че американецът впечатляваше с невероятното си придвижване по корта, което му позволи да спаси няколко топовни изпълнения от ракетата на руснака, който не издържа на напрежението и предаде подаването си при 5:5, а впоследствие фаворитът затвори откриващия сет на собствено подаване.

Тиафо продължи да прави сериозни крачки към успех, след като проби на старта на втората и наглед беше установил пълен контрол над мача. Изведнъж бомбените удари на Сафиулин започнха да намират линиите и той осъществи цели 20 уинъра в хода на сета, което му позволи не само да изравни резултата, но и да осъществи решителен брейк при 6:5 в своя полза, вкарвайки сблъсъка в решителен сет.

Там надмощито на руснака стана още по-ясно изразено и той скоропостижно отмъкна сервиса на 13-ия поставен и безпроблемно поддържаше аванса си до 5:2, когато бившият представител на топ 10 матира аутсайдера с поредица от впечатляващи минаващи удари, за да осъществи рибрейк в последния възможен момент и да доведе нещата до тайбрек.

В него световният номер 61 на два пъти повеждаше с мини пробив, но беше неизменно застигнат от Тиафо, който при 5:5 имаше отличен шанс да се сдобие с мачбол, ала последва предупреждения за просрочване на времето от съдията на стола, което беше второ в мача и американецът трябваше да играе на своя втори сервис, което беше добро дошло за Сафиулин и скоро сензацията беше факт, а "Биг Фо" напусна корта с псувни към арбитъра, кйто трябваше да чуе как е ши*ан идиот и трябва да гори в Ада.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Да гориш в Ада": Грозният "поздрав" на Тиафо към съдията след отпадането му в Шанхай (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Обзори | роман сафиулин | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook