Русия докосва трофея: Безмилостен Рубльов сложи край на подвизите на Гойо!

от в 18:11 на 05.12.2021
Мирела Николова

Съставът на Русия изглеждаше като най-изявения фаворит за спечелването на Купа "Дейвис" през тази година, след като капитанът на отбора - Шармил Тарпишчев, може да разчита на двама представители на челната десетка на световната ранглиста. Днес руснаците излизат на корта срещу Хърватия в опит да триумфират за трети път на световното отборно първенство и след двубоя между вторите ракети Русия се намира с една стъпка по-близо до трофея.

Това се случи благодарение на Андрей Рубльов, който сложи край на печелившата серия на превърналия се в сензацията на турнира и световен №279 Борна Гойо, който нямаше загуба в нито един от трите си изиграни срещи до този момент в надпреварата. Хърватинът отново се представи на ниво, далеч по-високо от това, което показва показва позицията му в класацията на АТР, но опитът на Рубльов взе връх в решителните моменти, за да се поздрави с крайния успех - 6:4 7:6(5), и така руснаците повеждат с 1:0 във финалния сблъсък.

Представителят на Русия навлезе значително по-добре в срещата, докато неопитният му опонент изпитваше видимо напрежение, което му костваше значително количество неточности, довели до възможности за пробив в дебютните му подавания. Въпреки това Гойо за пореден път в турнира демонстрира борческия си характер и не позволи да се стигне до инкасиране на ранен брейк, намирайки безценната помощ на началния си удар. Макар да пропусна първите си два брейкбола, Рубльов не спря да притиска сервиса на противника и в Тилдъновия гейм пробивът стана факт. От своя страна, световният №5 бе повече от убедителен в своите подавания, тъй като допусна да загуби едва 2 точки на собствен начален удар в хода на сета, преди да го затвори окончателно в своя полза и да поведе в общия резултат.

Рубльов имаше съществено игрово предимство в големи отрязъци и от втората част, когато отново бе първият, сдобил се с брейкболи, но и тук ранният пробив не се състоя. Безгрешната игра на руснака продължи, а това, в комбинация с умението на Гойо да се измъква невредим от силно затруднени ситуации, обуслави изиграването на тайбрек. В него си пролича напрежението, обхванало ръката на по-младия играч, но опитът на представителя на топ 10 също оказа своето влияние върху случващото се и така след час и 33 минути престой на корта Рубльов вдигна победоносно ръце, донесяйки първи успех на страната си за деня.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Русия докосва трофея: Безмилостен Рубльов сложи край на подвизите на Гойо! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | борна гойо | купа дейвис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook