Русия ликува: Медведев надви Чилич и донесе триумфа в Купа "Дейвис" на страната си!

от в 20:39 на 05.12.2021
Диана Андреева

Задачата на отбора на Русия през днешния ден не беше никак лека, но те за пореден път показаха на какво са способни и напълно заслужено се превърнаха в новите шампиони на Дейвис Къп 2021! В битка за трофея в надпреварата Даниил Медведев и Андрей Рубльов се справиха, макар и с известни затруднения, със своите опоненти и с това изведоха родината си до първи трофей от турнира в последните 15 години, оставяйки Хърватия на почетното второ място.

В началото на състезателния ден Андрей Рубльов надигра в последователни сетове изненадата на надпреварата Борна Гойо, а по-късно световният номер две Даниил Медведев довърши започнатото от неговия сънародник и се справи с вдъхновения Марин Чилич. Хърватинът направи всичко по силите си, но се оказа поредното преодолимо препятствие за Медведев и отстъпи след малко под 90 минути игра - 7:6(7) 6:2 в полза на шампиона от US Open 2021. 

Срещата между Чилич и Медведев започна изключително равностойно, като всеки един от играчите разполагаше с ранните си шансове за пробив, но сервиращите вземаха нещата в свои ръце при решителните точки и равенството в резултата продължаваше да властва. 

Закономерно се стигна до тайбрек. Там, зрителите отново имаха възможност да наблюдават повече от оспорвани разигравания и нов куп емоционални моменти. Чилич за пореден път показа, че когато е поставен под напрежение, се представя по впечатляващ начин, като той спаси не един, ами два сетбола. Медведев от своя страна на няколко пъти прибърза при опитите си да завърши от форхенд, но в крайна сметка руснакът успя да сложи точка на този дълъг гейм, а с това и на първия сет, приближавайки страната си на сет от така желаната купа. 

Втората част се превърна в истински рецитал от страна на световния номер две, който вече ставаше все по-уверен на ретур и редовно наказваше по-слабите втори подавания на съперника. Чилич пък вече изглеждаше като бледа сянка на себе си и просто не можеше да намери очертанията на корта, а това до голяма степен предреши изхода на битката и скоро Медведев и неговите сънародници можеха да вдигнат победоносно ръце във въздуха.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Русия ликува: Медведев надви Чилич и донесе триумфа в Купа "Дейвис" на страната си! Диана Андреева
Теми:  
борусия дортмунд | даниил медведев | дейвис къп | купа дейвис | марин чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook