Русия надделя над САЩ в оспорвана битка и се превърна в първия финалист на BJK Cup

от в 21:14 на 05.11.2021
Владислав Риждов

Надпреварата Billie Jean King Cup навлезе в заключителната си фаза. След като във вчерашния ден се изиграха и последните срещи от груповата фаза, днес бе ред на полуфиналите. В първия полуфинал сили противпоставиха съставите на Русия и САЩ. И трите мача бяха изключително оспорвани, но Сборная успя да надделее с 2:1 победи и така се превърна в първия претендент за златните медали.

В откриващия мач на корта една срещу друга се изправиха Людмила Самсонова и Слоан Стивънс. Стивънс започна ударно двубоя и наложи доминацията си още от самото начало. Американката беше безгрешна от основната линия, а на начален удар загуби само три точки до края на сета, за да поведе страната си към успеха - 6:1.През втората част силите на корта се поизравниха. Самсонова повиши нивото си на игра и на моменти поставяше под напрежение съперничката си. Рускинята направи силен финален спринт и възстанови паритета в общия резултат, след като спечели категорично последните три гейма от сета - 6:4. Решаващата част започна с размяна на брейкове, преди световната №40 да се откъсне в резултата. 22-годишната състезателка поведе с 4:2, а впоследствие нямаше проблеми да затвърди предимството си, носейки първа победа за отбора си в серията.

Анастасия Павлюченкова можеше да подпечата успеха за страната си в следващия мач, ала Даниел Колинс показа завиден борбен дух и реализира обрат срещу световната №12 с резултат (9)6:7 7:6(2) 6:2.

В напрегнат първи сет рускинята стартира по-уверено и не след дълго авансът и набъбна до 4:1. Колинс обаче не се предаде и съумя да навакса изоставането си, изравнявайки до 5:5, за да се стигне в крайна сметка до тайбрек. В него двете се движеха точка за точка, но Павлюченкова запази концентрация до самия край и измъкна частта на сметката си. След почивката паритета в представянето на двете се запази и станахме свидетели на нов тайбрек. Този път световната №30 установи ранен контрол и даде само две точки на Павлюченкова, а в решителния сет бе по-свежата състезателка, за да донесе така важната победа на своя отбор.

В сблъсъка на тандемите, който щеше да определи крайния победител, Самсонова и Кудерметова запазиха стопроцентовата си успеваемост по време на турнира и преодоляха без особени проблеми Шелби Роджърс и Коко Вандевег с 6:3 6:3, за да сложат точка на спора.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Русия надделя над САЩ в оспорвана битка и се превърна в първия финалист на BJK Cup Владислав Риждов
Теми:  
billie jean king cup | billie jean king cup finals | анастасия павлюченкова | вероника кудерметова | даниеле колинс | людмила самсонова | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook