Руска хегемония: Рубльов и Хачанов постигнаха нова сензация и вдигнаха трофея в Мадрид!

от в 20:37 на 06.05.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов съвсем наскоро завоюва своята дебютна Мастърс титла, след като триумфира над Холгер Руне във финала на турнира в Монте Карло и даде заявка, че вече е готов да се превърне от претендент в един от фаворитите в бъдещите турнири от Големия шлем. За съжаление на руснака, то той не можа да пренесе шампионската си форма и в Мадрид, където беше спрян от своя сънародник Карен Хачанов, но световният номер седем си осигури меко казано приемлива утешителната награда, а самият Хачанов имаше сериозна заслуга за нея.

Двамата руснаци си партнираха в основната схема на двойковата надпревара и постигнаха сериозна сензация, завоювайки първия си съвместен трофей, и то на турнир от сериите "Мастърс". Специалистите на сингъл се срещнаха на финала с Рохан Бопана и Матю Ебдън, които са актуалните шампиони в Индиън Уелс, като в крайна сметка победата беше за непоставената двойка и така Рубльов сложи ръцете си върху втора поредна купа от престижната категория - 6:3 3:6 10:3.

През настоящата седмица Рубльов и Хачанов вече бяха отстранили олимпийските златни медалисти от Токио - Мате Павич и Никола Мектич, както и миналогодишните носители на титлата от Ролан Гарос - Жан-Жулиен Роже и Марсело Аревало. Това правеше руснаците изключително уверени в играта им и заслужено те реализираха решителен пробив в осмия гейм на първия сет, за да го спечелят.

Втората част се разви напълно противоположно, след като фаворитите осъществиха ранен брейк и го задържаха до последно, а така изходът на срещата щеше да бъде определен в решителен тайбрек до 10 точки.

Там двамата сънародници напълно контролираха случващото се на корта, печелейки първите 6 точки, и оттам насетне нямаха проблеми да се поздравят с шампионската титла!

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руска хегемония: Рубльов и Хачанов постигнаха нова сензация и вдигнаха трофея в Мадрид! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | карен хачанов | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook