Руски фурор в Париж: Световната номер 29 ще дебютира на 1/4-финал в Шлема!

от в 15:05 на 30.05.2022
Владислав Риждов

Вероника Кудерметова постави обещаващо начало на клей сезона си с достигането на финала на турнира в Истанбул, но впоследствие записа две ранни загуби на Мастърсите в Мадрид и Рим. От началото на Ролан Гарос обаче младата рускиня отново показва най-добрия си тенис и днес постигна дебютно класиране за четвъртфинал на "мейджър" надпревара, след като преди минути надигра Мадисън Кийс с крайното 1:6 6:3 6:1.

Двубоят започна доста по отличен начин за по-високо поставената от двете състезателки. Кийс премина през труден първи сервис гейм за старт на срещата, но веднага след това надделя в дебютното подаване на Кудерметова, преди да затвърди за 3:0. Рускинята все пак се разписа в резултата, но нямаше отговор на атакуващата игра на американката, която ѝ донесе една дузина печеливши удари. Така Кийс реализира нова серия от три поредни гейма, повеждайки убедително в отделните части.

След почивката беше ред на Кудерметова да отговори на предизвикателството от страна на своята опонентка. Световната номер 29 съумя бързо да се мобилизира и започна да черпи позитиви още в самото начало на втория сет. Рускинята оползотвори третата си възможност за брейк, която я изстреля напред с 3:0. Последваха силни минути на начален удар от страна и на двете, но Кудерметова нито за миг не изпусна контрола и скоро изравняването на сетовете бе налице.

Силните изяви за поставената под номер 29 се пренесоха и в решаващата част, която бързо бе лишена от интрига. Кудерметова започна ударно, спечелвайки първите три гейма на сметката си, но последва леко отпускане, което даде шанс на Кийс да редуцира част от пасива си. Рускинята обаче още в последвалото подаване на американката направи отново разликата в аванса си от три гейма, а до края не даде нито един повече на опонентката си, за да се класира за фазата на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руски фурор в Париж: Световната номер 29 ще дебютира на 1/4-финал в Шлема! Владислав Риждов
Теми:  
вероника кудерметова | мадисън кийс | обзор | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook