Руски победи в Мелбърн: Хачанов и Рубльов продължават напред

от в 06:04 на 11.02.2021
Диана Андреева

Андрей Рубльов реализира нова победа на кортовете в Мелбърн и по този начин продължава напред на Australian Open 2021. Руснакът се наложи в последователни сетове над Тиаго Монтейро - 6:4 6:4 7:6(8), за да може да се класира в трети кръг на надпреварата, където го очаква Фелисиано Лопес.

Световният номер осем продължава серията си от шест последователни победи, като до момента той е непобеден през 2021. Утре феновете на Монтейро могат отново да го видят в игра, понеже бразилецът ще играе своя двойков мач заедна с представителя на домакините Джон Милман.

В мача си от втори кръг днес Монтейро бе доста пасивен. Бразилецът се стремеше да задържа топката възможно най-дълго в очертанията на корта, предоставяйки на своя опонент възможността изцяло да задава темпото в разиграванията. Рубльов бе агресивен както обикновено, което подкрепено с убедителни излизания на мрежата и стабилен сервис му позволиха след малко над два часа да се поздрави с успех.

Друга руска победа в "Мелбърн парк" е факт, след като Карен Хачанов се справи със 72-ия в световната ранглиста Ричардас Беранкис. Хачанов достигна до успеха след 6:2 6:4 6:4 и по този начин сложи край на участието на Беранкис в Australian Open 2021.

Използвайки началния си удар като основно оръжие, Хачанов наблягаше на разнообразните отигравания, с които доста умело изненадваше своя опонент. Световният номер 20 бе особено убедителен и на ретур и така Карен се класира за третия етап от събитието, където го очаква победителят измежду Матео Беретини и Томаш Махач.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Руски победи в Мелбърн: Хачанов и Рубльов продължават напред Диана Андреева
Теми:  
australian open | андрей рубльов | карен хачанов

Коментари





Следвайте ни в Facebook