Руски политик: Дали Australian Open не трябва всъщност да бъде отменен?

от в 18:31 на 07.01.2022
Диана Андреева

Ситуацията с Новак Джокович, с която всеки тенис фен е напълно наясно, се превърна в проблем не само в спортния свят. Политици и известни личности взеха отношение по случая и някои мнения със сигурност предизвикаха медийното внимание, като сериозно впечатление направи изказването на Светлана Журова - депутат в руския парламент. Тя намекна, че при подобни обстоятелства е редно да се обмисли отмяна на Australian Open, а по-надолу можете да откриете и пълното й изказване пред Спорт Експрес:

"Чувствам се неприятно и неудобно, когато хората проявяват помежду си неуважение. Правителството в Австралия показа на цял свят, че правилата са строго определени и никой не може да бъде изключение от тях. Това е много хубаво, но не трябва да се случват подобни нелепи изпълнения.

Тенис Австралия е нужно да обмисли внимателно дали изобщо е подходящо в тези условия да се провежда Australian Open. Защото подобни изисквания ограничават състезателите и едва тези, поставили си ваксина против COVID-19, могат да станат шампиони. Налудничава ситуцаия. Това демонстрира как правителствата се опитват да "пропагандират" ваксинацията сред обществото." - завърши тя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Руски политик: Дали Australian Open не трябва всъщност да бъде отменен? Диана Андреева
Теми:  
australian open | australian open новини | Tennis Australia | джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook