Русуувуори и Ивашка ще спорят за място на финала в Winston-Salem Open

от в 09:23 на 27.08.2021
Диана Андреева

Иля Ивашка записа редица успехи през този сезон. Той достигна до 1/8-финалите на Уимбълдън 2021, както и се поздрави с дебютна победа над играч от топ 10 в своята кариера, надигравайки Александър Зверев и то на турнира в родината му през месец май. Тази вечер той се справи и с друг състезател, класиран сред челните места на подреждането, а именно Пабло-Кареньо Буста. Макар и да не беше фаворит в срещата, Ивашка демонстрира класата си и се наложи в последователни сетове - 7:6(2) 6:3.

Откриващият сет бе лишен от пробиви. Двамата тенисисти пласираха сервисите си по перфектен начин, а с това лишаваха разиграванията от интрига, тъй като често до игра изобщо не се стигаше. В тайбрека обаче Ивашка отигра няколко феноменални удара от дъното на корта, които му осигуриха ранен аванс и му позволиха да открие общия резултат в своя полза.

Втората част се разви доста по-категорично в полза на Ивашка. Той успя да реализира брейк в петия гейм, който сякаш изцяло лиши срещата от интрига. Буста често не намираше очертанията на полето с ударите си, а това сякаш допълнително допринесе към настроението му на корта и той се предаде, допускайки поражение.

В друга 1/4-финална среща Емил Русуувуори се справи със съпротивата на Ришар Гаске. Финландският тенисист надигра Александър Бублик във втория кръг, а впоследствие надигра и Беноа Пер, за да намери място в тази фаза на надпреварата. Днес той показа доста категорично представяне и заслужено след 7:6(5) 6:1 намери място сред последните четирима. Там той ще се изправи именно срещу Ивашка, а победителят ще се класира за заключителния етап. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Русуувуори и Ивашка ще спорят за място на финала в Winston-Salem Open Диана Андреева
Теми:  
Иля Ивашка

Коментари





Следвайте ни в Facebook