Рууд: Джокович ме уведоми със съобщение, че няма да играем; хубав жест от страхотен човек

от в 16:22 на 08.06.2024
Елеонора Александрова

Каспър Рууд има репутацията на един от най-възпитаните и сдържани тенисисти, които винаги са показвали голямо уважение към противника, без значение от крайния резултат от мача или дадените обстоятелства. Напомняме ви, че норвежецът продължи към 1/2-финалите на Ролан Гарос без игра, поради контузията на тенисиста, срещу когото трябваше да играе на този етап, а именно Новак Джокович, след като сърбинът скъса медиален менискус на дясното коляното и нямаше как да продължи участието си в Париж.

По този повод световният номер 7 разкри в интервю за Евроспорт за това как е разбрал, че се класира за полуфиналите, а именно чрез съобщение от страна на световния номер едно, който своевременно е уведомил своя колега за намеренията си да не излиза на корта:

"Той ми изпрати съобщение онзи ден и ме информира, че няма да може да играе. За мен това беше хубав жест, като Ноле ми пожела късмет. И знаете ли какво? Той е страхотен човек, спортист и е модел за подражание на много играчи. Новак винаги отделя време за колегите си, така че аз мисля, че неговото поведение е изключително в този аспект и всички тук, включително и аз, му пожелаваме бързо възстановяване - изрази позиция 3-кратният "мейджър" финалист.

Източник: Express.co.uk


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд: Джокович ме уведоми със съобщение, че няма да играем; хубав жест от страхотен човек Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | каспър рууд | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook