Рууд: Григор е сред най-трудните съперници в Тура, той притежава всичко

от в 11:53 на 03.10.2021
Мирела Николова

Григор Димитров показа най-доброто си лице на корта и бе близо до успеха в полуфиналите на АТР 250 турнира в Сан Диего, ала въпреки това не успя да преодолее съпротивата на почти съвършено играещия Каспър Рууд и остана на крачка от мача за титлата в Калифорния. Българинът демонстрира страхотна игра през големи периоди от двубоя, но в ключови моменти допусна някои неточности, които му струваха скъпо, и така се размина на косъм с първи финал от над 3 години насам. 

След двубоя родният ни представител получи похвали за представянето си от своя опонент, който недвусмислено го нарече "един от най-трудните съперници в Тура", а ето и какво още каза световният №10 по адрес на нашето момче:

"Когато играеш срещу Григор, трябва да играеш отлично от всички ъгли на корта и да се подготвиш да бъдеш в непрекъснато движение, тъй като той е в състояние да нанася завършващи удари от всяка точка на полето. Той е един от най-трудните съперници в Тура, защото притежава всичко необходимо в арсенала си. Опитах се да остана постоянен и да дочакам своя момент. Спечелих няколко важни точки в края на мача, които ми донесоха и победата. 

Нивото беше високо от първата до последната точка. Щастлив съм да бъда финалист на турнир на твърда настилка за пръв път в кариерата си", завърши Рууд в интервюто си на корта.

С успеха си над първата ни ракета норвежецът намери място в своя пети финал за сезона, където го очаква Камерън Нори, като любопитна подробност е, че британецът може да се похвали със същия брой финални срещи през годината. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд: Григор е сред най-трудните съперници в Тура, той притежава всичко Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | интервю | каспър рууд | любопитно | сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook