Рууд: Критикуващите Синер дори не са си направи труда да прочетат правилника в подобни случаи

от в 12:35 на 14.09.2024
Елеонора Александрова

Допинг скандалът на Яник Синер се превърна в основна тема в света на тениса през последния месец. Темата не само предизвика множество противоречия сред феновете на игра, а много негови колеги намекнаха явно как двойните стандарти са налице и друг тенисисти в същата ситуация е нямало да се размине без санкции, както засега се получава при световния номер едно.

Най-успешният норвежки тенисист за всички времена, Каспър Рууд, също сподели своята гледна точка относно казуса с италианеца и се превърна в един от малкото състезатели публично защитили шампиона от US Open:

Пред норвежката телевизия TV2 Direkte той сподели, че първоначално е бил скептичен спрямо начина, по който е бил разрешен спорът, но след като се е запознал по добре със ситуацията, вече няма никакви съмнения относно честността ѝ:

"В началото аз също имах своите съмнения, но нямах намерение да избързвам с прибързани коментари и се запознах подробно със случая, което промени изцяло позицията ми. Ако погледнете документите и разберете как работи процесът по този тип дела, ще разберете, че тук няма дискриминация и няма никакво значение дали става дума за световния номер 1 или някой играч извън топ 500.

Това, което Яник успя да направи е, че се защити и обясн как заразяването с веществото не е било умишлено и същевременно успя да представи доказателства за това как стероидът е попаднал в тялото му, което е напълно достатъчно, ако успееш да го направиш в срок от 15 дни.

Няма много спортисти, които биха съумели да направят това, което направи той за толкова кратко време. В негова полза говори, че той веднага е излязъл със приемливо становище според правилника в най-кратки срокове, което надали е направено от наказаните състезатели, които очевидно не познават правилника и не са си направили труда да се запознаят с него" - допълни трикратният "мейджър" финалист.

Източник: Sportskeeda Tennis 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рууд: Критикуващите Синер дори не са си направи труда да прочетат правилника в подобни случаи Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | каспър рууд | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook