Рууд към Надал: Всички знаем колко голям шампион си, днес станах поредната ти жертва

от в 19:46 на 05.06.2022
Мирела Николова

Каспър Рууд без съмнение завинаги ще помни днешния ден, в който направи своя дебют във финал на турнир от Големия шлем, където обаче бе спрян от най-добрия тенисисти, стъпвал някога на кортовете на Ролан Гарос, а именно Рафаел Надал. Въпреки това норвежецът може да бъде изключително горд от представянето си през изминалите две седмици, тъй като се превърна в първия норвежец, достигал до сблъсъка за трофея на "мейджър" надпревара, а освен това от понеделник ще заема рекордната за себе си пета позиция в ранглистата.

"Първото и най-важно нещо, което искам да направя, е да поздравя Рафа. Това е 14-ият ти триумф тук и общо 22-ри в турнирите от Шлема. Всички знаем колко голям шампион си и днес аз имах възможността да усетя какво е да играеш срещу теб на финал. Определено не е лесно, станах поредната ти жертва, както много други преди мен. Искам да се обърна и към твоя отбор - вие ме приехте в академията си с отворени обятия. Ти си огромно вдъхновение за мен и за много хора по света. Всички се надяваме да продължиш да играеш още известно време.

Към моя екип - беше дълъг път и едно пътуване, което би било невъзможно без вашата помощ. Вие сте ми най-близките хора и се надявам, че ще продължим заедно това приключение още дълги години. Благодаря ви много!

Беше невероятно изживяване за мен да играя пред всички вас през тези две седмици. Бяхме изправени пред тежки предизвикателства през последните две години заради COVID-19, така че е хубаво в момента да видя трибуните пълни. Бяхте много добре настроени към мен през цялото време и ви благодаря за това. Дава ми допълнителна мотивация да се завърна тук и следващата година, когато да се надяваме, че ще знам малко френски. Не е лесно, но ще се опитам. Благодаря на всички още веднъж!", каза ракета №1 на Норвегия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд към Надал: Всички знаем колко голям шампион си, днес станах поредната ти жертва Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | каспър рууд | любопитно | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook